Saturday, 17 December 2011

Hidup Dengan Mimpi , Bukan Hidup Dalam Mimpi


Hey readers ,
entry saia kali nie pasal MIMPI , must be weird right ? tibe2 je nak cerite pasal mimpi..
actly saje nak cakap pasal mimpi nie , sbb saia slalu dapat mimpi yg agak menyentuh hati dan perasaan ! ceyhh nmpk x ayat tu menyentuh hati dan perasaan tau , haa jgn mainn2..
keyh enough ! seriously woo , bile happy ke ? tgah gaduh ke ? and what ever lahh kann automatik bile tydo terus masok dalam mimpi saia..
pelik kan ?? yee mimpi nie mmg mainan tydo je kan ? (kataorglah)
tapi kann saia slalu dapat mimpi yg same , se olah2 ade je bende yg btol2 akan terjadi..
okeyh x kisah semua tu sbab dah biase kan..
ahhh , when it is time slepp me asleep wake up , smile and happy..
possible in the heaven..
"sungguh kemenangan itu manis ,
sungguh kemenangan itu dekat !
andai jatuh bangkit semula !
andai lemah INGATLAH JANJINYA !"
btwy sekarng saia dah x kisah lagy dengan mimpi2 tu semua..
ALHAMDULILLAH , saia da bole trime semua to..
keyh everything is fine :))
actly bagos jugak kalau saia dapat mimpi buruk to , sekurangnye saia dapat bertindak dahulu sebelum semuanya terlambat :) <3


p/s : entry saia kali nie mmg agak mmbosankan ,depend on if feel want to read just continue ! kalau x suke pown bace jugak , huhuu ;))    

^_^ LUAHAN HATI NURLIYANAIBRAHIM ^_^

Monday, 12 December 2011

MISS THEM !!


siape lahh yang nurliyanaibrahim rindukan to ??
huhuu mehh sinie saia bagi tawuu..
malu pulakk nak cakap..hohoo
actly nurliyanaibrahim rindu dekat 6 JAHANAM lahh..



tawu x saia rindu dekat awak , awak , awak , awak , dan awakk semuaaa..
mcm mane lahh bole dapat name to kan ??
hahaa actly time kelas arab kami ber 6 selalu buat kecoh dalam kelas..
then ustad pown terus bagi name 6 JAHANAM to..
haha tersangat kelakar , termasok ustad terus jadi 7 pelingkup..


UMMI MADIHAH OSMAN : memang dahi nie da lame x kene tepuk oleh dye ! haa lagi satu bulu kat     tangan saia nie dye selalu gatal tangan pegy cabutkan , mmg sakitlahh kann..tapi tahan jee tawu , okeyh perut nie pown da lme x kene cubit oleh ummimadihahosman , RINDU tawu !
FAZRIN YACCOB : rindu nak dengar ceramah dye , rindu nak suruh dye suapkan makan..dye penganti mak saia time dekat hostel <3 (diaadaciriciritkeibuan) boleh kahwin dah..haha
NOOR MAZITA IDRIS : rindu nak tengok dye mengigau , huhuu lepas dye dah mengigau baru lahh saia boleh tydo..hee lagy satu rindu nak mandi same dgn dye smbil buat ketupat (mengumpat) haha gile kan saia :))
SITI ZEE LIANA TARMIZI : keyhh rindu nak mengacau dia ! lagi2 time dye tgah bace novel hahaa mmg kacau lahh kann , tapi dye still relax x marah pown..yeahh peyabar kann..
and lastly :
NURZALILA MUSTAFFA : rindu nak dengr dye bercerite , dye mmg penuh dgn cerita..
nurliyanaibrahim mmg rajin mndengar cerite dyee..MISS YOU !
dye pown rajin melayan kegedikan nurliyanaibrahim nie :)) hahaa

okeyhh actly bayk lagy yg nurliyanaibrahim rindu dengan peragai kamu , kamu , kamu , kamu , dan kamu semua tapi x boleh nak tulis kat atas..
bak kate nurzalilamustaffa hope sem 2 kite semua dapat satu kelas yang same , okeyhh saia pown harap macam tu jugakk :))

p/s : ILOVEYOU AND MISSYOU ALL 6 JAHANAM <3 muah muahh









^_^ LUAHAN HATI NURLIYANAIBRAHIM ^_^

Friday, 9 December 2011

Happening With Them :))




RABU , 4.40 P.M

yee time hary dan saat tu lahh saia pegy tengok wayang..
pegy tengok OMBAK RINDU , hohoo cite to TERBAIK wokk..
best gile , kelakar , sedih arghh semua ade..
hahaa paling pnting saia x nangis pown , hee chill still bole tahan lagy :)
pape pown 5 star for OMBAK RINDU <3
saia pegy dengan mereka2 yg ade di bawah nie..

saia , jyjie ismail , faris

kak yong , kak myra , kak bella , and kak zura




p/s: certainly day that most delighted , hilang sekejap masalah bile dengan mereka2 semua..
btwy  , tenkiu sebab dah menceriakan hari saia <3 



^_^ LUAHAN HATI NURLIYANAIBRAHIM ^_^

Tuesday, 6 December 2011

result ohh result..




nampak muke kat atas tu ??
yeahhh like that my face when want to see final result(tapitakseterukitu) :))
TERSANGAT lahh takut nak tengok , yelahh sape x takut kann ??
nak x nakk mmg kene tenguk jugak ape nak jadi , naseb lahh kann ??
hmm bile dah tegok too , hanye mampu cakap ALHAMDULILLAH jelahh  hnye tuhan je tawu mcm mane perasaann mase to..
actly takot dekat paper HR  sbb x yakin dengan paper to then takot kene REPEAT ! yee time jawab paper to agaklahh melopong kejap ! sampai x terjawab dahh !
 bukak2  je CMS mate terus fokus dekat subjek HR !
ya allah naseb baik okeyhh , walaupun cukup2 makan ALHAMDULILLAH subjek HR x kene REPEAT :')
ALHAMDULILLAH jugakk semua paper tade yg kene REPEAT !
pointer ! pointer ! pointer !
okeyh saia x sebijak seperti kawan2 saia yang lain..
yg penting saia dah cecah 2.00 ke atas..
ini baru permulaan , next sem kene keje keras lagy..
thats all ..


^_^ LUAHAN HATI NURLIYANAIBRAHIM ^_^

Friday, 2 December 2011

WELCOME DECEMBER :))









:)

Goodbye NOVEMBER and most welcome DECEMBER..
As we know , november telah pun malabuhkan tirainya kelmarin right ?
and today , we are happy welcoming December of cost..
segale apa yang terjadi dalam tahun 2011 ni bakal disimpan rapi dalam kalender hidup kite since kite pun dah nak sampai kepenghujung tahun..
Lagi 29 hari lagi kite akan menutup diari 2011 dan secare automatiknya kite akan bukak diari baru iaitu diari 2012..
pejam celik pejam celik dah masok ke penghujung tahun..
terase kejap je masa berjalan kann ??
rasa macam baru jee lagy , ahahh padahal dah nak berakhir pun tahun 2011..
i'm hoping that december will bring me more happiness !!!!!
kalau boleh bulan nie x nak lahh bayk lagy sedih2 niee , haha boleh ke gitu ???
yeahhhh i'm glad i got over all the drama , and people involved in it..
i'm happy to say , that i am actually happy (merepekright)
i know next month will go by in the blink of an eye...
hopefully it'll be another memorable month!!!
btwy November was pretty good i guess , even though some shits happened at the start of the month , middle of the month and towards the end of the month ! but it treated me pretty well :))
and DECEMBER ! i'm READY , what you got for me ?????


p/s :Bye November , you were a good one. Hello December  , I hope you will be even better.

^_^ LUAHAN HATI NURLIYANAIBRAHIM ^_^

Monday, 28 November 2011

S.U.P.R.I.S.E :))


Lame dah x update blog nie , hahaa actly sengaje x update sbb nak biarkan blog yg sudah di update untuk bulan NOVEMBER nie hanye dua sahaje iaitu pasal saia genap 18 tahun dan pasal tajuk yg kat ats tu lahh..heee ayat macam paria dah niee..
haa okeyhh lupekann , start cite pasal tajuk atas tu SUPRISE kann ??
uhuu knape dengan SUPRISE tu ?? hee pasal birthday saia tu lahh
actly blaku nye kejadian niee pade 17.11.11 , tapi baru HARI NI nak update..
its okeyhh better late than nothing right ??  :) 
just wanna say bazillion thanks to all off you yg merancang semua nie , haha mmg x tahu pape lahh balek je dari hostel then smpai je rumah bukak je pintu terus ade nyanyian lagu HAPPY BIRHTDAY pasto nmpak kaka saia yg nom 1 to pgang kek , to x kisah tapi dalam ruma to punye lahh ramai org ! hahaa MALU YANG TERAMAT SANGAT ! rase mcm nak lari je time to..
tapi still bolee tahan lagii , mmg nervous lahh kann mase to ! tapi relax lagii , chill jee..hahaa(memangtakbolehlupakan)..
actly dalam kete lagy macm syak sesuatu , yelahh nmpk nfon mak asyik berbunyi dgn kaka yg nom 2 to lagi bz dgn fon memanjang..dalam kpale otak mule ter fikir2 lahh kann , okeyh buat relax je duluu..
kluar je kete nak amek beg dengar kaka ckp dekat bf dye 'jangan lupa dtg ruma jap lagi' ??
aikk watpe pulak suruh dtg ruma pulakk niee ?? hahaa okeyhh buat2 x dengar jelahh , sampai je ruma tengok depan ruma selipar semua kosong ruma pown mcm tade rumah kann , patot lahh mak suruh saia yg bukak pintu rupe nye ade SUPRISE dari korang semua yee..hee start dari situ terus mule lahh gelabah saia ! malu ! semua ade lahh..haha dalam haty dah cakap tekaan saia dlm kereta to mmg betul..
mmg x kan lupekan kejadian niee , terSANGAT lahh TERHARU thanks again u all..
so entry yg nie mmg terlambat dah pownn , walaupun skrg tarikh dah 28.11.11 saia still dapat hadiahh lagii , wuhoo mcam smbut birthday sebulan je kann..hahaa 
okeyhh thank you very muchhhh to all that shot me present ! paling pnting tiap tahun mesti ade coklat , yeahh i like it ! thank you also to that planning make all this for me , hahh !! do not forget also for my FAMILY especially for my MOM ! THANKS A LOT ! LOVE YOU ALL  <3
can't say more , im really speechless :')
TAHUN NI IALAH TAHUN YANG PALING MENGEMBIRAKAN ON MY SWEET EIGHTEEN BIRTHDAY !! :')


nmpak tu muka tengah nervous lagi mase tu , daripade prut tgah lapar terus kenyang..huhuu :))


p/s : seriously i had the best year ever ! mmg x akan dilupakan 



^_^ LUAHAN HATI NURLIYANAIBRAHIM ^_^

Monday, 14 November 2011

18 TAHUNN :')


11.11.11




Pada 11.11.1993 , jam 10.59 minit pagi lahir lahh seorang bayi perempuan yg bernama :
 NUR LIYANA BINTI IBRAHIM di lahirkan di hospital besar Kuala lumpur..
anak kepade encik Ibrahim dan puan Nor asiah..
hohoo itulahh orang nyee seperti gambar di atas :) , comel2 ! haha
yeahh genap 18 tahun dahh kann , keyhh semakin membesar dahh saiaa..
bile dahh cukup 18 tahunn bole dahh nak buat ape2 pownn , hee ummimadihahosman org dahh cukup umo lahhh lepas nie tade lahh kene ejek lagyyy :P
of cost i miss every moments when i was a sweet + cute chilldhood gurl :')
kalau bole nak jadi budak kecikk balekk , baru nmpak comel2 jee , haha sekarng pown still comel lagy kann ??? hohoo keyyhhhh enough nurliyanaibrahimm..
okeyy dahh x nak panjang kan cerita lagii..
owhh yahhh , btwy thanks a lot for all the wishes on my phone , my facebook , and all the wishes mase dekat kolej , thanks jugak nur farhana mohd nasir , nurain suraya and ieyya nadya manchino yang dah nyanyi kann birthday song untuk saia..hahaa yeahh awesome ! suara korang sedap ;)
THANKS FOR THE PRANK ALSO !!

p/s :  hee sorry lmbat update :)



^_^ LUAHAN HATI NURLIYANAIBRAHIM ^_^

Saturday, 29 October 2011

F.I.N.A.L E.X.A.M


Takut !
Takut !!
Takut !!!
Takut !!!!
Takut !!!!!

haaa , nampak atass tuu ?? yee perasaan TAKUT mule menyelubungi diri saia !
knape pulakk nak takot2 nie kann ???
yelahh FINAL EXAM nakk dekatt dahhh , come on lahh NURLIYANAIBRAHIM improve your self !!
easy other people said , fear like want to take SPM only ! hmm certainly all of you not understand will actly already enter IPTS this more lahh need to reply the examination
 properly , pointer get awake if failed must need to repeat the subject back , hmm not easy lahh payahhh sangat2 taww , thats why kena bnyakkn study..
tapi still x study sngt , ape nak jadi dngan kamu niee NURLIYANAIBRAHIM ?? come on dear !! bape ary je lagy niee , dont waste your time dear , remember ! time is money !!
okeyh2 saia perlukan concentare skrg !! dont forget to study !!

           MY FINAL EXAM SCHEDULE

yee atas to lahhh jadual exam saia , hohoo nmpk x yg di bold kan to ala yg wane dy laen drpde yg laen to ?? hahaa special day for me..ehemehemm :)
hahaa keyh enough ! btwy WISH ME LUCK GUYS !!


^_^ LUAHAN HATI NURLIYANAIBRAHIM ^_^

My Manner reaLLy bad ??


Teruk sangat ke perangai saya niee like "OVER" ??
OVER kee ?? up to you lahh want talk me ''OVER" or not..
saya memang suka nasihat semua kawan-kawan saya , ni memang cara saya tawu !
kalau x suka tolong cakapppp..
saya jadi macam nie pown sbb saya SAYANG awak lahh kawann ! 
do not want your manner so bad know ?? org tawu to bukan perangai sebenar dyee..hmm
tolong lahh jadi peragai dye yg asal balek , mcm seblum2 niee..keyhh org mmg x tawu prgai dye sblm nie mcm mane ? tapii serius org dpt rasekann..
i know before this he not like this right ??? but plss correct will your self back :')
i now knew disturbed your feelings right ? okeyhh org cuba paham dyee..
now , I am impatient want listen all of your stories..
would try become good listeners :)




p/s : sorry kalau entry kali nie agak merapu sikit !






^_^ LUAHAN HATI NURLIYANAIBRAHIM ^_^

Wednesday, 26 October 2011

K.A.W.A.N :)

KAWANN ???

sometimes the word feels awkward me , all of us have friends right ?? but how many of them are truly friend ?
talking about friend and friendship is tiring ! seriously penat dahh asyik ckp bende yg samee ?? bukan senang nak jumpe kawan yg btul2 ikhlas kawan dengan kite ! i always hold on this quote about friend..
mak bayak kali cakap cari kawan yg bole susah senang bersame
 , tapii bukan senang nak jumpee..
A friend is someone who understand your pastbelieve in your future and accept the way you are today
the process of finding our true "FRIEND" is very long...
when we make a friend , we will also make an enemy..
*sign* the truth is ! I MISS MY FRIENDs ..
life full of secrets NURLIYANAIBRAHIM to find true friend is like searching black ant in the dark forest in the middle of the night. its hard but it’s not impossible…ehemehemm bukan senang tawuu !!
u might getting hurt in the middle of the making-friend process but at the end of the day u'll realize among of them there is someone u can call true friend..
i LOVE them and appreciate them..
hohoo satu dugaan hidup , banyak btul cabarann dan saia akan tempuhi segalanyaa , ceyhh POYO gile minah niee , this statements :))
thanks god :')




^_^ LUAHAN HATI NURLIYANAIBRAHIM ^_^

Sunday, 23 October 2011

New sOng for Blog :))

fuyooooo !! Lame sngat x update blogg niee , kesiann blog nie mcm tade tuan dah kann..
Tuan empunye blog niee tersngtlahh BZ , thats why x update..
seriously semenjak nak dekat final exam nie bnyk sngat keje nak kene buatt..
otak pown menjadi semakin blur ! hoho +-+
indeed many very story that want shared , but do not know want to startfrom where ! easily needless story will ??
okeyhhh forget all stories i the , only i who knows ! huhuu we open new story will easy :))
hahaa actly nak cerite pasal new song at blog saia niee ! huhuu lagu nie lahh time mock listening test thats why terus tukar je :)
lagu nie enjoy sangat , ade dua lagu satu lagy lagu STAY THE SAME by JOEY MCINTYRE :)
haa ni nak cakap time mock listening test kemain lahh senang sampai je final listening test gile susah ! x paham satu ape pown time dekat part B !! huhh !! time to plak ade krisis dengan SI DIA memng x bole nak concentrate langsung ! fikiran ke lain bende yg dalm radio to lagi lahh tmpt laenn ! pape pown
 " SPEAKING TEST IS MORE BETTER THAN LISTENING TEST "
lupakan cerite di atas nak bukak cite baruu :

28.10.2011
  knape dngan tarikh to ?? okeyhh hanye dye je yg tawu sbb saia bagi tawu dye , siape pulak dye to ?? okeyh x nak sebut name..
saia da buat keputusan dengan tarikh tu , erghh tersngt lahh susah nk buat kputusn d'sbbkan dlam kpale nie asyik terpk dyee , okeyhh saia trime kputusan saia niee..dye lagi PENTING :')
peluang dtg hanye skali ? saia tawuu pasal tu okeyh nevermind past is past tade pluang nk pegy sane !
okeyhh FINE ! enough NURLIYANAIBRAHIM ! do not think about the more..
pape pown hope prshabatn kite KEKAL buat slamenye :')

and one more thing hope you stay the same like this song <3


ILOVEYOUU !!


^_^ LUAHAN HATI NURLIYANAIBRAHIM ^_^

Friday, 7 October 2011

Home sweeT Home :)

exactly at 8.30 yesterday , i already arrived housee !!
hee ! sampai jugak akhirnyee , haha macam da lame x balek je kann..
urm sampai je rumah tady tegok2 pintu rumah terbukak , nmpak my mom tgah tengok tv..
ape lagy terus ckap ASSALAMUALAIKUM lahh kann , hee then mak saia terkejut nmpak saia..hahaa
mak ckap "ehh bile sampai nie knape balek x bagy tahu" , huhuu ape lahh mak nie baru je sampai nie mane bole bgy tahu buat suprise sikit..hahaa
then my lil sis sangat jahat dye ckap saia salah rumaa ! HAVE NO HEART ! hoho 
wee , senang hati bile dudk rumah , tadelahh sush2 nak pk mkn ! dpt lahh mkn masakan makk <3 released tension di rumaahh :))


^_^ LUAHAN HATI NURLIYANAIBRAHIM ^_^

Saturday, 1 October 2011

Problem ohh problemm !!

Bile nak selesai pown x tahuu lahh kann , penuh dengan masalah je hidup saia nie !!
saia dahh try tapi x bole jugak , nyak kali pulak to..
nak cube buang jaoh2 , tapiiiiii tetap x bolee..dengan sume bende yg bole mmbuatkan saia ingat balek !
lagi lahh x bole kott ! lame2 pk pasal nie bole jadi gile taww , nak sngat lahh kan lupekan bende to ! bende yg buat hidup saia x tenteram sngat ! even one song pown bole related !
nak kate nanges ? da habis dahh air mate niee , kering dahh pown ! (nmpk sngat tipu kan air mate dah kering) hahaaa !!
huhh okeyhh serius balek , kadang2 terpkir jugak sampai bile nk camniee ! ape yg ssh nye nk lpe..??
buat bodo jela kann ? tapi saia da try buat camto laahhh , tetap x bole jugakk..
everything was lke follow anywhere i go ! susah kott , sampai bile nak jadi camniee ??
like was incredible ! huhh nak kate nasihat bagi kat saia ?? brpuluh dahh rase sampai berjuta pown ade(tipu)..
pnat dah kawan2 m'advse kan saia , penat taw ! pnat sngat1000xxx..
but until now , saia still x taw knape saia tetap x boile lupekann bile ingatkan balek rase mcm sume org di sekeliling saia bole jadi salah..
tapi kann bile saia dah x ingat bende to rase mcm saia dah bole lpaskn dahh , pelik kann !!
tapii , ade tapii jugak bile dye mule peragai dye to balek mmg saia terus hilang arah lahh ! terase mcam kene PUKAU pown adee !!
sampai bile saia nak hidup dngan prasaan yg rase mcm satu beban nie ??
knape dye ?? harus ke mesti dyee ?? susa lahh idop camniee then terpkir aty org laen rase bersala pulakk ! tapi 
bile saia pasal saia pown rase bersala jugak , macm mane niee ??
rase mcm pegy kanan salah , pegy kiri salah , pegy depan salahh , pegy blakang salahh , bole dikatakn kan sume nye lahh salaa ! mcm semua bende yg saia buat sumnye salahhhhhhh !!!!
  
MASALAH2..!!!!haaaaaaiiiihhhhh , to la kann mmikir kn aty sndri pown lg bgos dr pki aty owg laen..
kite jage sngat aty org laen , tapi org laen nak ke jage aty kite niee ?? susahh nyee..
rase mcm nak jee bina bngunan klcc lagi satuu , hmm dugaan2..
sampai bile saia nak jadi macm ni pown saia x taw lahh , hidup saia kann ? x penah redee dngan masalah..
lps satu , satu lagy timbul !
bile saia pkir saia dah bole lege sikitt , ade je yg dtg tanpe bagy salamm..
then luke kat aty lagii , kdng2 terpkir gak ! rase mcm nak je lri jaoh2 bia xde mslah ikot lagii..
but still it cannot be rite ??? ntah lahh saia sndiri pown x taw ape future saia !
and pasal dye too ?? ntah lahh just wait n see ! tengok lahh camne keadaan saia nnty..
nmpk je saia bahagie pown x semestinye saia bahgia jiwa n hidup saia ! muke nmpk ceria je kann tapi dalam hati penuh dngn masalahh ! kdng2 kite terpakse pretent so nobody gets hurt , tapi for ourself , nobody knows apa yg kite rase dalam aty kite kann ???
mcam mane org to tafsir seseorg pown , but still 100% dye bole taw . sbb hanye kite tau diri kite yg sebenar2 nyee..hakikat to pown kdng2 ade jugak org x bole trima..hmmmmmm
da lahh , ckap bnyak pown blom tentu org paham kan ?? so , depent lahh to all yg bace , pkir dlam2 , tenong btol2 pasal idop korang , n org sekeliling korang..
btw, nk ckp jugak , x smue bnde yg kte buat, smue org suke..so don't be to open..dlm ckp kasar nye la kn..korng kdg2 to jgn la over sgt..x yah la smue bnde nk cte..smpai mcm nk bg tau smue owg..owg laen bleyh mnyampah..

p/s : rse nye tpik saia da mnyimpang jaoh dri ape yg saia tlis last2 sentence nie an..huhuhu..ntah la..ttbe rse cm nk lpas kn je smue bnde dlm pale otak saia nie..hehe..AGAIN I WANNA REMEMBER U GUYS..
LAST WORD : DONT BE HIPOCRiT LAHH DEAR ! :P




^_^ LUAHAN HATI NURLIYANAIBRAHIM ^_^

Friday, 30 September 2011

kemBaLi Bernafas :)

salamm 1 malaysiaa , hahaa
thousand of apology sbb da lame x updatee blog niee !! rindu pulak kann..
alang2 to update jelahh terus , tade sape jage blog niee ! banyk habukk dahh..huhuu
banyk cite yg nak dikongsikann !!! 
my lifee was likee miserable sikit ! everything was upside down..
masalahh macam lepas satu , satu datangg..
for your infomation !
CRYING was my new habit since that week !! NUR LIYANA IBRAHIM semakin cengeng sekarang !
terase sikit je pown suddenly my tears roll down macm air paip ! 0.o
da cube control tapii still gedik nak turun jugakk..
muke je nmpk ganas kan tapii hatii , huhh x yah ckap lahh kann..
naseb lahh ade kawan yg bole support saia dari blakang..
kalau tade mmg mati katak lahh saia dekat hostel to !

^_^ LUAHAN HATI NURLIYANAIBRAHIM ^_^

Sunday, 11 September 2011

tak sukee tak sukee tak sukeeeeeee !!! :(

hmm why since these few days preoccupied ill only ?
huuu x sukee sangatsangat ! tadi je saia bangn tido leher blah kiri sakit , tapi bole je pusing kiri dan kanan yg x bole nyee nak telan air liur ! nak makn ? huh lagi lahh sakit then mcm bengkak plak to x kan lahh bengok kot ?? ishh x tahu plak bengok mcm mane , sbb x prnh kene pown ! okeyh depan mak buat mcm tade pape jelahh kan mcm x sakit je , yee peragai saia mmg macam to ! mcam hari isnin until jumaat i have a bad flu arghh tersngt lahh susah nak tido pdhal otwy nak demam tapi lawan sakit  terus demam to x jadi nk dtg , huhuu then hari rabu sakit perut pulak too time nak blajar pown susah nak fokus dahh ! tapii depan kawan2 saia still melayan kerenah mereka , watpe nak menunjukkan yg kite nie sakit kan ? heh saia x suke macam to not my taste wokk , berdiam diri lagi elokk..hee
haa niee lagi satu tadi pegy kedai then tergerak hati pulak nk pegi at peti surat to , nmpk pulak ade surat ambik lahh kan ape lagi tibe2 kat surat to ade name saia NUR LIYANA BINTI IBRAHIM lahh kan , hee ape lagi bukak jelahh ! nak taw kat surat to ade tulis ape , haa nii dyee KOD PROGRAM : SR 113 DIPLOMA PENGAJIAN SUKAN ANDa DITAWARKAN UNTUK MENGIKUTI PENGAJIAN INI arghh shit kenpe lahh da masok kptmkl baru lahh dapat surat toooooo !!! da lahh dekat UITM shah alam pulak to , eeiii geramm nyeee DIPLOMA PENGAJIAN SUKAN !!! sukee sngat2 kott mmg dalam kpale otak nie nak amek diploma to pown tapi surat lambat sampai pulakkkkk !! kemasukan NOVEMBER , hee ade mase lagi nak tukar niee tapii bole ke tukar ?? buku2 dekat kptm to sume dah beli ! 
balek je ruma terus tengok fon then ade 18 missed call n 5 mesej ! skali tngok UMMI MADIHAH OSMAN call saia sampai 15 kali , then msej to from blablablaaa !! to lahh padah nye bile SILENT fon kan !
okeyh lahh skrang nie nk kmas brg2 then nnti terus balik hostel..
now waiting your messeges !! 
keyh that is all for today ^_^

^_^ LUAHAN HATI NURLIYANAIBRAHIM ^_^

Saturday, 10 September 2011

Update semuLa :)

wee muncul semulaa :)
sekian lame menhilang , haha padahal baru seminggu kannn ??
yee sudah seminggu saia tidak meng update blog niee , knape ?? nak taw knape ?? disebabkan terlalu bz kan sampai tade mase nak update , hahaa yee bz sangat kan :)
dari isnin sampai lahh jumaatt banyak sngat cerite yg nk dikongsikann tapi x kesampaiann lahh , yela banyak sngt too ! keyh paling x dpat di lupakan hari KHAMIS lahh kan hari yg paling malang kot :( , keyh saia CARELESS !! hopee sngat x nak perkare nie berulang lagiiii ! lepas nie perlu berhati-hati lagi..
tapi ade jugak hari yg meLUCUkan , hahaa nak taw ape ?? yee niee dye lawan UNO dengan UMMI MADIHAH OSMAN , awesome ! huhuu kelakar sangat tengk gelagat dye maen :) actly dye x reti main tapi FAZRIN YACCOB pakse maen dengan bantuan NOOR MAZITA IDRIS akhirnyee dye tahuu jugak maen yeahhhh :) haha SENGAL jugak saia nie kan ! ade banyk lagi cerite tapi nie je yg dapat diceritekan , yang laen ? hee hanye saia saje yg tahu..
okeyhh hari nie hari sabtu , seharian berjalan huu penat gilee ! 
TIME FOR REST , wee :)


^_^ LUAHAN HATI NURLIYANAIBRAHIM ^_^

Saturday, 3 September 2011

ILOVEYOUU KAWAN ;)


Bile kite rase down , mesti kite rase mcam dah takde life dah ! bile kite ade masalah ,
mesti kite rase takde sape nak kawan dengan kite ! 
tapi...
cube tengok betul betul , perhati betol betol
actually there is still people who love us very much ,
still concern about whats going on around us ,
through our tick and thin , 
"they" will always be there ,
either we were in worse condition or good condition ,
"they" always be there for us..
thanks Allah, thanks for giving me "them" in my life ,
and i will not regret getting to know them 
even in a second !!! :')
a very very bazillion thanks to all my friends that always being there for me !!
to : UMMI MADIHAH OSMAN , thanks sbb sudi dengar masalah dan luahan hati  NUR LIYANA IBRAHIM keyh :') ayat "be strong gurl" to ?? yee saia tahu kamu suke mnggunakan ayat to , always in my mind taww..
to : FAZRIN YACCOB , thanks jugak kat u yunkk ! sbb dah bgi nasihat kat i , i akan ingat pesan u to sampai bile2 okeyh :')

THANKS AGAIN , ILoveYOUU GUYS <3










^_^ LUAHAN HATI NURLIYANAIBRAHIM ^_^

thanks reading , come again to nurliyanaibrahimstory ! wee :)
 
copyright@Segala Yang Tercatat Di atas Semua nya Hak milik Nurliyanaibrahim